Úvod » Jak se hrálo

Ani gólová smršť ZELENÝCH FAJŇáků na výhru „Vítězné kopačky“ nestačila

publikováno 29.04.2015

V neděli 26. 4. se dopoledne odehrálo další kolo turnaje o putovní Pohár fotbalových trenérů „Vítězná kopačka“ za FAJN zastoupený opět dvěma týmy - ZELENÍ (hráči ročníku 2007) a BÍLÍ (hráči MINIpřípravky). Tentokrát zúčastněné týmy hostily Kunratice a každý tým čekalo šest zápasů po 15 minutách.

ZELENÍ: Po celou dobu turnaje se starším hráčům FAJNu dařila zejména střelba, o čemž svědčily jasné výhry ve čtyřech utkáních 7:1 nad Průhonicemi, 13:1 nad Jesenicí (zastoupené však o rok mladšími hráči než obvykle), 6:1 nad Dolními Jirčanami a 6:0 nad svými mladšími spoluhráči. Dramatičtější průběh mělo opět utkání proti Psárům. V 7. minutě jsme jasně vedli 5:0 a byly k vidění krásné momenty (např. Simon z autu nahrává volnému Matějovi a ten z otočky střílí gól). Pak jsme ale lehce ztratili soustředěnost a k závěru se soupeři, hlavně zase po našich chybách v rozehrávce z autu a od brány, podařilo třikrát skórovat a snížit tak na konečný stav 5:3. Nejslabší chvíli v turnaji jsme si však vybrali v prvních třech minutách zápasu proti týmu domácích Kunratic, kdy jsme se ke střele nedostali, zato soupeř skóroval hned dvakrát. Od čtvrté minuty již bylo utkání velmi vyrovnané, s mnoha velkými šancemi na obou stranách. Davidu B. a Mikimu se podařilo srovnat na 2:2, ale soupeř nám nic nedaroval, přidal další dvě branky, na které se nám podařilo ještě jednou odpovědět. Ačkoliv kluci bojovali s obrovským nasazením do poslední vteřiny, kunratičtí borci si vítězství nakonec ještě jedním gólem pojistili a utkání nakonec skončilo za stavu 3:5 pro Kunratice. Tato prohra nás stála první místo v turnaji a vzbudila u některých hráčů velké emoce a smutek, že ani tentokrát si putovní pohár „Vítězné kopačky“ do Vestce neodvezou. Útočné formaci tvořené střídavě hlavně z  Kuby Špaček (9 gólů), Mikiho Poláčka (8 gólů), Matěje Pípala (8 gólů), Olivera Súkaly (7 gólů), Davida Brožka (4 góly, zvolen nejužitečnějším hráčem) a Davida Zimmermanna (3 góly) se podařilo po mnoha parádních individuálních akcích a docela často i vzájemné spolupráci vsítit fantastických 40 gólů. Nemalou zásluhu na konečném výsledku měli i obránci – nejzkušenější Simon Pála, po delší nemoci se navrátivší Robert Svědík a dva hráči s nejméně zápasovými zkušenostmi Tomáš Kábrt a Kuba Nosek, jež se však zápas od zápasu neustále zlepšují.  

 

BÍLÍ -  Tým ročníku 2008 a mladších nastoupil k prvnímu zápasu proti Psárům. Po naší výborné hře a branách Kuby a Lukáše jsme vedli. Soupeř se ale rychle oklepal, podařilo se mu vyrovnat a v posledních sekundách zápas brankou na 3:2 otočit. Další utkání nám stálo v cestě domácí mužstvo, Kunratice. Po dvou rychlých brankách domácích se nám díky gólu Adama Koredy podařilo snížit. Díky tlaku jsme si vypracovali i další slibné šance, ale nepohlídali jsme si při nich zadní vrátka a Kunratice pečetili na 1:3.

Bez pauzy jsme okamžitě nastoupili k utkání proti Dolním Jirčanům a než jsme se rozkoukali, prohrávali jsme 2:0. Kuba pak po hezké akci snížil, ale soupeř vzápětí odskočil na tříbrankový rozdíl. S tím jsme se ale nesmířili a po brankách Kuby a Lukáše bylo najednou 3:4. Sil ale pomalu ubývalo a konečný výsledek 3:5 byl spravedlivý.

Po delší pauze na párek jsme naskočili do zápasu s Průhonicemi. V brance vystřídal Sebíka Adam Kornfeld. Běžela 8. minuta a my jsme prohrávali hrozných 4:0. Kluci se neskutečně zvedli a po brankách Tadeáše, Kuby a Lukáše jsme se dostali zpět do hry. O první body náš připravila Kubova střela do tyče, po které se míč odrazil k soupeři a ten upravil na konečných 5:3.

Další na řadě bylo Derby! Říká se, že Derby maže výkonnostní rozdíly a není v něm favorit. To ovšem neplatilo. Zelení nám, upřímně řečeno, nedali čuchnout a po výborném výkonu nás porazili 0:6 (a to Adam ještě další 3 branky chytil!). Nutno dodat, že jsme měli hned na začátku šanci, ale Kuba, bohužel, nevsítil.

Kluci se ale nedali a chtěli urvat výhru. Poslední šancí na body bylo utkání s Jesenicí. Kluci sebrali poslední zbytky sil a za mohutného povzbuzování fanoušků si otevřeli střelnici. Po brankách Sebíka, Vendy, Kuby, Lukáše a dvou trefám Tadeáše jsme zvítězili 6:0 a veškeré předchozí nezdary byly pryč!

Díky všem klukům za výborné výkony.  

Ačkoliv déšť nám fotbalovou pohodu zpočátku znepříjemňoval, všichni děkujeme FAJN fandům za skvělou podporu, kterou nám mohou závidět v celém širém okolí a která neutichala za žádného skóré. Vynikající gólová bilance (40:12) ZELENÝCH je velkým příslibem do dalšího turnajového kola 17. 5. tentokrát na domácí půdě ve Vestci. Přijďte nám všichni zase fandit, ať „Vítězná Kopačka“ může zazářit i na pohárových poličkách v areálu ve Vestci. 

 

Podrobnou tabulku a další informace můžete nalézt na samostatných stránkách turnaje http://pft2014.webnode.cz/tabulky-/turnaj-sk-slovan-kunratice/.

Obrázky k článku

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace